Az olivalevél

Az olajfalevél-kivonat kitűnő egészségügyi hatásai a számos gyógyhatású összetevő tökéletes együttműködésén alapszik. Ezek szinergikusan hatnak, és így hatékonyságukban erősítik egymást. Az olajfalevél antioxidáns hatása, a magas klorofilltartalom kihatásai (lassítja az öregedési folyamatot), valamint a tartalmazott másodlagos növényi anyagok magyarázzák az olajfalevél-kivonat pozitív hatásait, amelyeket orvosi, klinikai kísérletekkel igazoltak.

Az OLIFE az alábbi esetekben javasolt:

olife

Az olajbogyó levelek fitokémiai tulajdonságai, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a növény megvédje magát a parazitáktól a betegségektől, különféle másodlagos metabolitoknak, például flavonoidoknak és oleozidoknak tulajdoníthatók. Ez utóbbiak közül a legelterjedtebb az oleuropein, míg az olívalevélben található fő flavonoidok közül néhány a rutin, a luteolin és az apigenin. Egyéb olyan bioaktív molekulák, amelyeket az olajbogyó-levelekben találunk, például a tirozol, elenolsav, tirozol és hidroxi-tirozol. Ezek a vegyületek az olívalevél-kivonat számos előnye az immunrendszer számára is, beleértve antivirális és antibakteriális tulajdonságokat.

A hatalmas gyulladáscsökkentő hatás mellett az irodalomban jelentős kutatásokat végeztek az olajbogyó-levelek azon képességének megerősítése érdekében, hogy támogassák és erősítsék az immunrendszert bizonyos vírusfertőzések ellen.

Egy 2018-ban végzett in vitro vizsgálatban az olívalevélből extrahált oleuropein módosította az immunválaszt azáltal, hogy megnövelte az Interferon-γ termelését, a CD8 + és a Natural Killer sejtek számának növekedésével. Azt is kimutatták, hogy az oleuropein képes fenntartani az egyensúlyt a szabályozó T-sejtek és a Th17-sejtek között.

Néhány kutatás megmutatja az olívalevél hatékonyságát a légzőszervi vírusok ellen. Az új-zélandi Aucklandi Egyetem által végzett randomizált vizsgálat arra utal, hogy az olívalevél hozzájárulhat a vírusos légúti fertőzések, ideértve a koronavírusokat is, kezeléséhez. A hongkongi egyetem 2001. évi tanulmányában 6 olajbogyó-levélből kivont antivirális vegyületet azonosítottak, amelyekről azt találták, hogy hatékonyak a parainfluenza és a légzőszervi szintetikus vírus (RSV) ellen.

Az olívalevél a baktériumok kórokozóival szemben is hatékony, és tudjuk, hogy a legtöbb bakteriális tüdőgyulladás gram-pozitív. Az Arab Amerikai Egyetem és a Központi Floridai Orvostudományi Egyetem közös tanulmánya szerint az oleuropein nagyobb hatással volt a gram-pozitív kórokozókra, míg a gram-negatív baktériumok rezisztensebbnek tűntek.

A vírusellenes tulajdonságokkal kapcsolatban a Journal of Biochemical and Biphysical Research folyóiratban publikáltak egy tanulmányt, amelyben a New York-i Egyetem kutatói azonosították az olívalevél-kivonat HIV-ellenes hatását a gazdasejtek génexpressziójának modulálására. fertőzött a vírussal.

Az eredmények azt mutatták, hogy az olívalevelekben lévő oleuropeinnal végzett kezelés megfordította a HIV-1 fertőzéssel kapcsolatos számos mechanizmust.

Egy másik közös NYU és a Harvard Medical School tanulmánya arra a következtetésre jutott, hogy az olívalevelekből származó oleuropein "a HIV-1 inhibitorok egyedülálló osztálya", és "hatékony a vírusfúzió és az integráció ellen".

Az olívalevél-kivonat antivirális aktivitásának pontos mechanizmusa annak tulajdonítható, hogy képes blokkolni a vírusrészecskék belépését a sejtekbe.

Ezenkívül az olajbogyó-levél kivonatról kimutatták, hogy vírusgátló a replikáció korai szakaszában.

A Covid-19-re vonatkozó legfrissebb kutatások alapján úgy tűnik, hogy a vírus megtámadja a gazdasejt ACE2-receptorát, ugyanaz a receptor aktiválja a HIV-fertőzéseket is. Ez az egyik oka annak, hogy az új koronavírus törzsel fertőzött betegek HIV-gyógyszereket kapnak. A kérdést feltétlenül tovább kell vizsgálni, de az oliva-levél kivonat hozzájárulhat-e ennek az új vírusnak a kezeléséhez?

EREDETI CIKK :

A vírusokra gyakorolt hatásról egy cikk:

Az extra szűz olívaolajról gyakran hallanak annak erős antioxidáns, gyulladásgátló, hipoglikémiás és védő tulajdonságai miatt a szív- és érrendszerre, csak néhányat említhetünk.

Másrészt kevésbé ismertek azoknak az olajbogyó-leveleknek a kivonatok vagy infúziók formájában történő felhasználásának kedvező hatásai, amelyek terápiás célokra történő felhasználása az ókorban nyúlik vissza.


Home Az OLIFE Rólam Termékek Videók Üzlet kapcsolat